måndag 15 oktober 2012

Läslogg

Röda Nejlikan

Personbeskrivning

Marguerite St. Just/Lady Blakeney

Marguerite är född i Frankrike, men när hon gifte sig med Sir Percy Blakeney flyttade hon till England. Sir Percy föraktar henne och på sistone har hon slutat älskat honom.
Hon har en bror, Armand, som kämpar i revolutionen mot aristokraterna.

Marguerite har ett ganska lugnt temperament. Hon är rolig och många gillar henne. Grevinnan de Tournay är en av de få som inte kan stå ut henne. Grevinnans dotter Suzanne är däremot en nära vän till Marguerite.

Marguerite är inte så gammal, hon är runt 25-årsåldern.

Miljöbeskrivning

Boken utspelar sig både i Paris och i Dover, England. 

Place de la Grève var ett torg i Paris där aristokraterna och dess släktingar blev avrättade. Giljotinen stod mitt på platsen och det var alltid folk som såg på hur förrädare blev halshuggna. Människorna gillade vad de såg: Äntligen skulle Frankrike bli rent på aristokrater! Det var trångt nästan överallt i hela Paris. Vid portarna stod vakter och speciellt en duktig vakt, Bibot, var en populär syn. Det sades att han kunde se direkt vem som var aristokrat och vem inte.

Det är mysig stämning i ett litet värdshus i England, Fiskarens Ro. Det ligger i en liten ort vid havet. Fiskare kommer ofta dit för att äta och dricka ordentligt. Mr Jellyband är värd och hans dotter Sally arbetar i köket tillsammans med tre andra: två köksflickor och en lite äldre kvinna.

Just "nu" är Fiskarens Ro bebott av Lord Tony och Sir Andrew, Marguerite St. Just, Grevinnan de Tournay och hennes barn Suzanne och unge greven, Sir Percy Blakeney och Chauvelin. Såklart bor även Sally och hennes pappa Mr Jellyband där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar